Tevreden oudere man die op smartphone kijkt

Maak gebruik van het potentieel van uw DBS-therapie

Bekijk het volledige verhaal

Diepe hersenstimulatie / Onze producten

Wat is DBS?

Bij diepe hersenstimulatie (DBS) wordt gebruikgemaakt van een klein, chirurgisch geïmplanteerd hulpmiddel, een stimulator, om signalen naar een doelgebied in uw hersenen te sturen. De stimulatie kan de motoriek verbeteren door symptomen zoals trillen en stijfheid te verminderen. DBS-therapie kan voor veel patiënten het leven veranderen.


Uw batterij laten vervangen

Het belangrijkste verschil tussen deze twee stimulatoren is de gebruiksduur van het hulpmiddel. Hoewel de systemen dezelfde kerntechnologie gebruiken, biedt elk een aantal unieke voordelen.


Overstappen naar Boston Scientific

Als u een DBS-systeem van een ander merk hebt en het tijd is geworden om uw batterij te laten vervangen, kunt u misschien overstappen naar een batterij van Boston Scientific. De batterijen van Boston Scientific (ook wel 'stimulators' of 'IPG's' genoemd) kunnen met vele systemen worden gebruikt.

Het leven na de overstap

DBS-patiënt Matt Eagles vertelt over de impact van de overstap op een batterij van Boston Scientific.

Wat artsen zeggen

Dr. Richard Bucholz praat over het belang van de juiste batterij bij DBS-therapie.


Download onze patiëntbrochure

Download onze
patiëntbrochure


1 april 2020 – Voetafdruk gedefinieerd als volume + dikte. Gegevens in archief bij Boston Scientific Corporation.Vergeleken met alle in de EU commercieel verkrijgbare DBS IPG's sinds 2010.
Intrepid Study: Vitek JL, Jain R, Chen L, et al. Subthalamic nucleus deep brain stimulation with a multiple independent constant current-controlled device in Parkinson’s disease (INTREPID): a multicenter, double-blind, randomised, sham-controlled study. Lancet Neurology. 2020;19(6):491‐501. doi:10.1016/S1474-4422(20)30108-3
Resultaten bij individuele gevallen zijn niet noodzakelijkerwijs een voorspelling van resultaten bij andere gevallen. De resultaten kunnen bij andere gevallen verschillen.

“Dit materiaal is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en niet bedoeld voor medische diagnoses. Deze informatie vormt geen medisch of juridisch advies, en Boston Scientific doet geen uitspraken over de medische voordelen die in deze informatie zijn opgenomen. Boston Scientific raadt u ten zeerste aan om uw arts te raadplegen over alle zaken die verband houden met uw gezondheid.”

LET OP: Volgens de wetgeving kunnen deze hulpmiddelen uitsluitend door of op voorschrift van een arts worden gekocht. Indicaties, contra-indicaties, waarschuwingen en instructies voor gebruik vindt u op het productetiket van elk hulpmiddel of op www.IFU-BSCI.com. De getoonde producten zijn alleen bedoeld ter INFORMATIE en zijn mogelijk niet goedgekeurd voor verkoop in bepaalde landen. Dit materiaal is niet bestemd voor gebruik in Frankrijk.