Tevreden oudere man die op smartphone kijkt

Medische hulpmiddelen voor diepe hersenstimulatie

De DBS-systemen van Boston Scientific bieden een van de meest geavanceerde therapieën op de markt - veilig, nauwkeurig en afgestemd op uw individuele behoeften

Vind een arts

Diepe hersenstimulatie / Onze producten

Typen implanteerbare pulsgeneratoren (IPG's)

Er zijn twee soorten apparaten beschikbaar: 

Vergelijking van Vercise Genus R16 en P16

1. Vercise Genus™ R16 | Oplaadbaar
Gaat ten minste 25 jaar mee*

2. Vercise Genus™ P16 | Niet oplaadbaar
Gaat circa 3–5 jaar mee*


Wat is het verschil.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee stimulatoren is de gebruiksduur van het hulpmiddel. Hoewel de systemen dezelfde kerntechnologie gebruiken, biedt elk een aantal unieke voordelen.

Vercise Genus™ R16-systeem

 hoort minstens 25 jaar* mee te gaan; hiervoor moet u het apparaat opladen. Dit is heel eenvoudig en informatie hierover vindt u hier.

Vercise Genus™ P16-systeem

hoort minstens 3,5 jaar* mee te gaan; daarna moet u een operatie ondergaan om het apparaat te vervangen. Dit apparaat hoeft niet opnieuw opgeladen te worden.

*De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de stimulatie-instellingen en -omstandigheden.


Wat maakt de DBS-systemen van Boston Scientific uniek?

Iedereen is uniek, en onze hersenen zijn nog unieker. De te behandelen structuren in de hersenen zijn zeer klein en nemen vele verschillende vormen aan.

Al onze systemen worden standaard geleverd met toonaangevende precisietechnologie, zodat uw specialistische team uw therapie kan leveren met precisie, met de flexibiliteit om uw behandeling waar nodig aan te passen. Alleen Boston Scientific biedt u directionele stimulatie met Multiple Independent Current Control-technologie.

Arts die MICC bekijkt

Multiple Independent Current Control (MICC) is een lange naam voor een eenvoudig en elegant ontwerp. Bij MICC hebt u 16 aparte batterijen om elk contact op uw DBS-leads te regelen. MICC kan worden gebruikt om de stimulatie naar uw individuele hersendoel vorm te geven en ervoor te zorgen dat de stimulatie steeds consistent blijft.

Onze technologie met de naam 'directionele stimulatie' stuurt de therapie naar het gebied van uw hersenen dat verantwoordelijk is voor de coördinatie van de beweging, terwijl deze wordt weggeleid van structuren die worden geassocieerd met bijwerkingen, wat resulteert in een preciezere therapie.


MRI-veilig onder bepaalde voorwaarden

MR

Al onze producten zijn MRI-veilig onder bepaalde voorwaarden. Zoals bij elk metalen geïmplanteerd apparaat (bijv. pacemakers) moeten er voorzorgsmaatregelen worden getroffen als de patiënt een MRI-scan moet ondergaan. Boston Scientific heeft ervoor gezorgd dat patiënten met een Vercise Genus™ R16 of Vercise Genus™ P16 een MRI-scan kunnen ondergaan, mits aan de systeemvoorwaarden wordt voldaan.

Oudere vrouw bij de MRI

Uw gespecialiseerde team kan u meer informatie geven over de voorwaardelijke geschiktheid voor MRI. U als patiënt moet er voor zorgen dat uw afstandsbediening helemaal is opgeladen voordat u naar een MRI-afspraak komt; als u een Vercise Genus™ R16 hebt, moet ook die helemaal opgeladen zijn.

Om een MRI-scan te kunnen uitvoeren, zet uw specialist uw stimulator in de MRI-modus, die uw apparaat gedurende de scanperiode deactiveert. Uw specialistische team zorgt dat u de juiste medische zorg hebt gekregen om de terugkeer van symptomen onder controle te houden alvorens een MRI-scan uit te voeren.

Het Vercise Genus™ DBS-systeem, Vercise Gevia™ DBS-systeem en Vercise™ DBS-systeem met uitsluitend DBS-leads (voordat de stimulator wordt geïmplanteerd) bieden veilige toegang tot MRI-scans van het hele lichaam bij gebruik van specifieke componenten en wanneer de patiënt wordt blootgesteld aan de MRI-omgeving onder de specifieke voorwaarden die zijn gedefinieerd in de aanvullende handleiding 'ImageReady™ MRI Guidelines for Boston Scientific DBS Systems'.


De batterij vervangen

Hebt u al een DBS-apparaat dat in de nabije toekomst moet worden vervangen? Dan kunt ook u profiteren van de innovatieve therapiemogelijkheden die Boston Scientific biedt. Wij bieden u de mogelijkheid om te upgraden naar een BSC-apparaat met behulp van speciale adapters. 


Zoek een arts bij u in de buurt

Zoeken
Find your nearest physician

“Dit materiaal is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en niet bedoeld voor medische diagnoses. Deze informatie vormt geen medisch of juridisch advies, en Boston Scientific doet geen uitspraken over de medische voordelen die in deze informatie zijn opgenomen. Boston Scientific raadt u ten zeerste aan om uw arts te raadplegen over alle zaken die verband houden met uw gezondheid.”

LET OP: Volgens de wetgeving kunnen deze hulpmiddelen uitsluitend door of op voorschrift van een arts worden gekocht. Indicaties, contra-indicaties, waarschuwingen en instructies voor gebruik vindt u op het productetiket van elk hulpmiddel of op www.IFU-BSCI.com. De getoonde producten zijn alleen bedoeld ter INFORMATIE en zijn mogelijk niet goedgekeurd voor verkoop in bepaalde landen. Dit materiaal is niet bestemd voor gebruik in Frankrijk.