Een patiënt met een rolstoel

Hoe andere patiënten hun DBS-therapie ervaren

Luister naar patiënten die vertellen over hun ervaringen met DBS en hoe deze therapie hun leven heeft veranderd.

Vind een arts

Hoor de echte verhalen van patiënten

De effectiviteit van de DBS-behandeling verschilt per persoon. Luister naar verhalen van mensen die dezelfde problemen hadden als u en nu een systeem voor diepe hersenstimulatie (Deep Brain Stimulation, DBS) gebruiken om hun symptomen te beheersen.*

Ziekte van Parkinson

Tony

„Bedankt: jullie hebben me mijn leven teruggegeven. Ik kan het niet beschrijven maar deze emoties zijn ongelooflijk"

Inge en Bernd

„Ik kon niet meer goed dansen. Maar nu ben ik veel minder stijf.”

Lisa en Peter

„Het was een wonder: hij was weer als een jonge man”

Diana en Christian

„Dat was echt zo'n moment!”

Faustino en Ludivina

„Ik heb niet meer het gevoel dat ik de ziekte van Parkinson heb.”

Gerard, Mary en Hannah

"We hebben de oude Gerard terug"

Essentiële tremor

Daniel

„Het effect van DBS was vrij direct.” 

Dystonie

Angel en Salvador

„Hij zat rechtop, nou ja, lag op z'n rug, van oor tot oor te grijnzen”[…] He was so, so happy“

* De patiëntcitaten in dit materiaal beschrijven echte persoonlijke ervaringen. Individuele resultaten kunnen variëren. Patiënten kunnen verschillende niveaus van pijnmanagement en verschillende veranderingen in hun activiteiten en gebruik van medicatie ervaren. Overleg met uw arts om te bepalen of u in aanmerking komt voor deze procedure en wat voor voordeel de behandeling voor u kan opleveren.

“Dit materiaal is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en niet bedoeld voor medische diagnoses. Deze informatie vormt geen medisch of juridisch advies, en Boston Scientific doet geen uitspraken over de medische voordelen die in deze informatie zijn opgenomen. Boston Scientific raadt u ten zeerste aan om uw arts te raadplegen over alle zaken die verband houden met uw gezondheid.”

LET OP: Volgens de wetgeving kunnen deze hulpmiddelen uitsluitend door of op voorschrift van een arts worden gekocht. Indicaties, contra-indicaties, waarschuwingen en instructies voor gebruik vindt u op het productetiket van elk hulpmiddel of op www.IFU-BSCI.com. De getoonde producten zijn alleen bedoeld ter INFORMATIE en zijn mogelijk niet goedgekeurd voor verkoop in bepaalde landen. Dit materiaal is niet bestemd voor gebruik in Frankrijk.